Jääskeläisten sukuseuran hallussa on useita sukututkimuksia, joita ovat suurella työllä koonneet monet sukumme jäsenet. Siitä heille kaikille iso KIITOS!

Jos sinulla on hallussasi sellaista aineistoa, jota sivuillamme ei ole ja haluaisit saattaa sen meidän muiden tietoon, ota yhteyttä:

Jussi Palmu  (jussi.palmu@live.com)

Viljo Manninen  (viljomanninen@msn.com)

Taavi Lappalainen  (lappalainentaavi@gmail.com)

Liittymällä seuran jäseneksi pääset tutustumaan tutkimuksiin! LIITY TÄSTÄ


Jääskeläisten sukuseuran hallussa olevia sukututkimuksia:

Sukututkimus I (Arvi Ilmoniemi 1959-1961, 24 sivua)

Tutkimus koskee Pohjois-Savon (Kuopion ja Iisalmen pitäjien) Jääskeläisiä 1500-luvulta 1800-luvun alkuun. Aluksi on esitetty yleistä sukututkimuksesta ja tietoa ensimmäisistä Jääskeläisistä Onkiveden (Nerkoon, Ollikkalan) alueella (1552). Selvityksessä mainitaan Lammasjärvi, Nerkoonjärvi, Lapvetelän kylä, Väisälänmäki. Alkuosa sisältää 8 taulua sukuselvityksiä, joissa mainitaan mm. paikannimet Martikkalansaari, Ollikkala ja Martikkala. Tutkimuksen loppupuoli käsittelee entisen Rautalammin kirkkopitäjän aluetta 1600- ja 1700-luvuilla. Seuraavia paikannimiä esiintyy: Säkinmäki, Koutajärvi, Riitlampi, Hautalahti, Kukertaja, Vuonamonlahti. - Sukutauluja on 22 kpl.

Sukututkimus II (Arvi Ilmoniemi 1964 ja Savo-Karjalan Maakunta-arkisto 1969, 16 sivua)

Sukuselvityksissä esitetään Jääskeläisten sukupuuta alkaen Koutajärveltä 1600-luvun alkupuolelta. Suku on levinnyt sieltä Riitlammille ja Joutsensalmelle. Selvitykset ulottuvat osin 1800-luvun alkuun. Loppuosassa on lyhennysotteena 12 Savo-Karjalan Maakunta-arkiston laatimaa sukutaulua samalta alueelta. Näissä selvityksissä löytyy osittain samoja henkilöitä. Paikannimistä mainittakoon Riitlampi, Tervamäki, Seppälä, Hautalahti ja Joutsensalmi.

Sukututkimus III (Savo-Karjalan Maakunta-arkisto 1966 ja sukuselvityksiä Parikkalan kirkonkirjoista, 30 sivua)

Tämä tutkimus käsittää Parikkalan Jääskeläisten polveutumisselvityksen vuodesta 1725 (Tuomas Tuomaanp. Jääskeläinen) 1800-luvun alkupuolelle (3 sivua). Lisäksi Parikkalan kirkkoherra Jorma Teräksen vuosina 1965-1966 kirkonkirjoista ottamia sukuselvityksiä (Joukio n:o 4, 5 ja 8) 1700-luvun loppupuolelta osittain 1900-luvun alkuun (27 sivua).

Lähde: Jääskeläisten sukuseuran 25-vuotisjuhlajulkaisu, 1973


Lisäksi Jääskeläisten sukuseuran arkistossa on muutamia jäsenten luovuttamia sukuselvityksiä. Sukuseuran tavoitteena on saada kirjattua kaikki sukututkimukset maailman yhteiseen sukupuuhun, Geniin. On tärkeää, että tietoja Geniin lisättäessä tarkistetaan ja täydennetään lähteet sekä korjataan virheet ja puutteet. Tätä arvokasta työtä tekee parhaillaan sukututkija Erkki O. Jääskeläinen, joka on sukuseuramme Geni-vastaava.

Sukututkija Raili Jääskeläinen on työstänyt Jääskeläisten sukuja verkkokelpoisiksi. Hän toivoo saavansa mahdollisesti valmiina olevia sukuhaaratutkimuksia työn jouduttamiseksi. Tuloksia voi kertoa hänelle ja häneltä voi myös tiedustella sukuselvityksiä, puh. 050 354 6074.


Museovirasto: https://www.kuvakokoelmat.fi
Museovirasto: https://www.kuvakokoelmat.fi
Jääski, Suomenmaan kartta, toim. I. Uschakoff.
Jääski, Suomenmaan kartta, toim. I. Uschakoff.