Sukuseuran 75-vuotisjuhla pidettiin Kuopiossa 21.-22.10.2023

24.10.2023

Kuopion Lapland Hotels´ssa vietettiin lauantaina 21.lokakuuta Jääskeläisten sukuseuran 75-vuotisjuhlallisuudet ja sunnuntaina huristeltiin bussilla Pohjois-Savon Jääskeläisten synnyinmailla.

Lauantaina klo 13.00 - 17.30 hotellin Kirnu-tilasta kuului iloista puheensorinaa, kun Jääskeläiset löysivät uusia ja vanhoja sukulaisuuksia. Erkki Jääskeläinen, Viljo Manninen, Jussi Palmu ja Kaija Kainulainen opastivat juhlaväkeä Genin, Facebookin, DNA-testien ja sukututkimuksen saloihin. 

Klo 17.30 oli juhlaesitelmien vuoro. Taavi Lappalainen kertoi 1500-luvulla Jääskeläisten/savolaisten muutosta Pohjois-Savoon ja Jaana Luttinen Elämisen ehdoista Pohjois-Savossa.

Illalla kokoonnuimme ravintolasaliin maittavalle juhlaillalliselle. Puheenjohtaja Jussi Palmun juhlapuheen jälkeen nostimme maljan 75-vuotiaalle seurallemme. Illallistarjoilun lomassa puheenjohtaja ja sihteeri Kaija Kainulainen luovuttivat kunniajäsenen kunniakirjat Paula Metsäaholle ja Jaakko Jääskeläiselle pitkästä ja ansioituneesta työstä sukuseuran hyväksi.

Sunnuntaina klo 10 alkaen kokoonnuimme Kirnu-tilaan vuosikokoukseen. Puheenjohtaja Jussi Palmun johdolla kokous sujui jouhevasti; "tilit ja taseet" hyväksyttiin ja hallitukseenkin luotettiin niin että jäsenet valittiin uudelleen. Kokous valitsi sukuseuran senioriksi/vanhimmaksi Jaakko Jääskeläisen.

Pian vuosikokouksen jälkeen nousi innokas Jääskeläisryhmä bussiin kohti Siilinjärveä, Maaninkaa ja Lapinlahtea. Kaija Kainulainen kertoi asiantuntevasti matkan kohteista; Kirsti Yletyinen, Jussi Palmu ja Lauri Jääskeläinen höystivät tarinointia omilla jutuillaan. Siilinjärven Hamulassa bussi pysähtyi Laurilan tilalla, jossa isäntä Heikki Jääskeläinen kertoi tilan historiasta. Harjamäen entisen sairaala-alueen kautta suuntasimme lounaalle Tuovilanlahden Wanhaan Tietolaan.

Tuovilanlahdesta bussi suuntasi Lapinlahden Väisälänmäen Kittolanniemeen. Nuori isäntä Juho Jääskeläinen otti vieraat vastaan ja Antti Jääskeläinen valotti talon historiaa. Kittolanniemessä kokoontui Jääskeläisten sukuseura ensimmäisen kerran 4.7.1949.

Lapinlahden alkoi paluumatka Kuopioon, jossa jo muutamien Jääskeläisten junakyyti odotti.

Kaiken kaikkiaan Jääskeläisten vuosijuhla onnistui hyvin, mistä on kiittäminen sekä juhlaan osallistuneita Jääskeläisiä että juhlan järjestämisvastuussa olevia sukuseuran aktiiveja!

Kuvia 75 - vuotisjuhlasta ja bussiretkestä on kotisivujen Galleria -sivulla ja jäsenille sukuseuran Google Drivessa.