Onnistunut tapahtuma

27.10.2008

Yli 40 "Jääskeläistä" tutustui toisiinsa, sukuunsa ja Tallinnaan

Yhteensä 43 henkilöä osallistui Jääskeläisten Sukuseuran järjestämään seminaariristeilyyn Tallinnaan syyskuun ensimmäisessä viikonvaihteessa 2010. Iloinen joukko "Jääskeläisiä" - kaikkien sukunimi ei luonnollisestikaan ollut Jääskeläinen, melko monen kyllä - kokoontui Helsingin Länsiterminaaliin lauantaiaamuna, ja vaikka kokousemäntä Paula Metsäaho varsin monen jäsenen jo tunteekin, tuli vastaan uusiakin kasvoja. Erikoisesti iloittiin muutamista ensikertalaisista nuorista.

Loppukeskustelussa kaikki osanottajat toivat esiin tyytyväisyytensä tällaisen tapahtuman järjestämisestä ja sen todettiin avaavan uutta kiinnostusta sukututkimukseen seuran jäsenten piirissä.

Tutustumiset, seminaarit ja tarinat käytiin läpi laivalla mennen tullen, Tallinnassa jäi aikaa mainion kaupungin nykyisyyteen tutustumiseen, joskin yhteinen illallinen hotellissa tarjosi sielläkin tutustumistilaisuuden eri sukuhaarojen jäseniin. Myös sunnuntaiaamun retkeily Kadriorgin puistossa ja linnassa oli taiteellis-matkailullinen elämys.

Sukuseura tuli tutuksi puheenjohtaja Manu Jääskeläisen ja sihteeri Pirjo Jääskeläisen kuvallisessa esittelyssä, ja suvun tuntemusta uusille ja vanhoille mukanaolijoille syvensivät erinomaisen mielenkiintoisella tavalla suvun vanhimman, Otto Jääskeläisen, sekä suvun "grand old ladyn" ja tietoniekan, Anneli Hurmeen tarinat ja muistelukset.

Menneistä retkistä kertoivat Lauri Jääskeläisen ja Aatto Jääskeläisen kuvakertomukset tulomatkalla. Samalla saatiin kuulla Aimo Wallinin "kauhukertomus" sukututkimuksen vaikeista taipaleista ennen ja nyt. Sen sijaan Rauno Jääskeläinen toi julki helpotuksensa sukututkimukseen sen jälkeen kun omat jäljet löytyivät pienen työn takaa omien nettisivujen tarjoamista ja Raili Jääskeläisen kokoamista mainioista sukuselvityksistä.

Myös hallitus sai terveisiä ja toiveita tulevaa toimintaa varten, jopa seuran vakiokokouspaikan toivottiin muuttuvan elävämpään ja helpommin saavutettavissa olevaan ympäristöön. Tämä muutos voi tapahtua jo tämän syksyn kokouksessa 13.11.

Jäsenten toivottiin ilmoittavan sukuseuran sihteerille uusista sukuselvityksistä, että ne saataisiin myös muiden jäsenten hyödynnettäviksi verkkosivujen jäsensivuille. Henkilötietolain säännökset estävät niiden julkaisemisen avoimesti, mutta lain käytännesääntöjen mukaan ne voivat olla rajatusti jäsenten luettavissa tunnusten takana. Jäsenet saavat tunnuksensa seuralta.

Onnistuneesta tilaisuudesta saivat kiitoksensa erikoisesti sen järjestelyistä vastanneet henkilöt.


Kuvan ottanut Karson on Unsplash.com