Lauri lähti kipparin paikalta

21.10.2014

Jääskeläisten sukuseuran vuosikokous pidettiin tutussa paikassa Vantaan ammattiopiston Varian tiloissa 11.10.2014. Päivä oli kaunis ja aurinkoinen. Kaksipäiväinen Kuulutko Sukuuni -tilaisuus oli houkutellut paikalle runsain joukoin ihmisiä. Pitkin koulun käytäviä oli monenmoista nähtävää: sukuja esiteltiin kuvin, kirjoin ja plakaatein, esitelmiä pidettiin, kirjoja, käsitöitä ja paperitavaraa myytiin, tehokkaan DNA-tutkimuksen salaisuuksia availtiin ja opiskelijoiden tarjoaman lohikeiton äärelle houkuteltiin väkeä iloisen hymyn ja halvan hinnan voimalla. Ilmassa oli oikeaa syysmarkkinoiden tuntua.

Sukuseuran kokous sujui tavanomaiseen tapaan. Poismenneitä muisteltiin, talouden hoitaminen hyväksyttiin ja Jääsken Ukko lähetettiin taas uuteen kotiin, nyt vuodeksi Harry ja Eila Jääskeläisen kotiin Tikkurilaan.

Vuosikokouksen suurin uutinen oli Laurin lähtö kipparin paikalta eli pitkään ja antaumuksella puheenjohtajuutta hoitanut Lauri Jääskeläinen ilmoitti luopuvansa puheenjohtajan paikasta. Kun Lauri päätöksensä ilmoitti, hiljeni kokousväki. Eihän sitä kukaan ollut osannut odottaa. Mitenkä se Lauri nyt jättäisi sukuseuran keulapaikan!

Laurilla oli kuitenkin pitkät perustelut luopumiselleen. Terveyttään oli ajatellut paljon, ei ollut enää muistikaan niin kuin nuorena poikana. Tulevaisuuden haaveena oli oman taidenäyttelyn pystyttäminen rakkaan puutarhanhoidon ja lastenlasten hoivaamisen lisäksi. Niihin Lauri halusi nyt täysillä heittäytyä. Sukuseuran laivan luotsaaminen oli vienyt liian ison osan miehen ajasta - tai oli ollut ainakin mieltä vaivaamassa.

Laurin arvokas työ Jääskeläisten sukuseuran parissa on sitten ihan erillisen juttunsa arvoinen. Jääköön se vielä tuonnemmaksi. Luulen, että kaikki Jääskeläisen sukuseuran jäsenet yhtyvät kiitokseeni:

Tuhannet kiitokset, Lauri! Toteutukoot kaikki unelmasi!

Kaija Kainulainen