Juhlavuosikokous 2008

27.10.2008

Sukuseura sai tutustua Keskusliittonsa toimintaan.

- Sukuseurojen Keskusliitto tarjoaa jo nykyisellään erittäin monipuolista tukea jäseninä oleville sukuseuroille ja muille sukuyhteisöille, mutta kehitteillä on parhaillaan entistä laajempi valikoima erilaisia nykytekniikan suomia palveluja.

- Liitto on myös vaikuttaja ja parhaillaan se neuvottelee Joensuun yliopiston kanssa sukututkimuksen opetuksen perustamisesta yliopistoon, kertoi liiton puheenjohtaja Juha-Veikko Kurki Jääskeläisten Sukuseuran 60-vuotisjuhlaseminaarissa Helsingissä 11.10.2008.

30-vuotias keskusliitto palvelee verkkosivuillaan ja julkaisemallaan kirjallisuudella laajalti myös yksityisiä sukututkijoita ja sukututkimuksesta kiinnostuneita henkilöitä. Tällä tavoin se hyödyttää paljolti myös seurojen ja liiton ulkopuolisia henkilöitä ja yhteisöjä.

- Vaikka meillä on jäseninä 90 sukuseuraa ja niissä noin 20.000 henkilöä, järjestäytymisessä on paljonkin parantamisen varaa, sillä maassamme lasketaan olevan jo noin 600-700 rekisteröityä sukuseuraa ja muita sukuyhteisöjä niiden lisäksi, totesi Kurki.

Jäsenet maksavat vain noin 17 prosenttia liiton budjetista. Tärkeä yhdysside on liiton toimittama SUKUVIESTI- lehti.

Jääskeläisten Sukuseura r.y:n vuosikokous kokosi tällä kertaa kolmisenkymmentä jäsentä ja valitsi puheenjohtajakseen edelleen Manu Jääskeläisen.

Seuran sihteeri kuitenkin vaihtui. Pirjo Rintala (o.s. Jääskeläinen) jatkoi edelleen hallituksessa, mutta sihteerin paperit siirtyivät häneltä Pirjo Jääskeläiselle Kirkkonummelle. Rahastonhoitajana jatkaa edelleen Paula Metsäaho. Varapuheenjohtajakseen hallitus valitsi Lauri Jääskeläisen Vantaalta ja verkkosivuja hoitaa Aatto Jääskeläinen Joensuusta. Hallituksen varajäseniksi valittiin edelleen Anneli Hurme, Asla Jääskeläinen ja Keijo Jääskeläinen sekä uutena Rauno Jääskeläinen.