Vuosikokous 2010

20.10.2010 00:00

Manu Jääskeläinen siirtyi "Suvun vanhimmaksi".
Vantaalla ravintola Mummolassa 13.11.2010 pidetyssä Jääskeläisten Sukuseura ry:n vuosikokouksessa tehtiin uusia henkilöjärjestelyjä.

Peräti 15 vuotta seuran puheenjohtajana toiminut Manu Jääskeläinen (Kerava) halusi siirtyä hallituksen rivijäseneksi, ja hänen tilalleen seuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Aatto Jääskeläinen (Joensuu). Manu Jääskeläiselle jäi kuitenkin myös seuran kunniapaikka, kun hänet valittiin "Suvun vanhimmaksi" eroa tehtävästä pyytäneen Otto Jääskeläisen (Lapinlahti) tilalle. Manu Jääskeläisen tavoin vain seuran ensimmäinen puheenjohtaja Lempi Jääskeläinen on toiminut puheenjohtajana 15 vuotta.

Varapuheenjohtajana jatkaa Lauri Jääskeläinen (Vantaa), sihteerinä Pirjo Jääskeläinen (Kirkkonummi) ja taloudenhoitajana Paula Metsäaho (Helsinki). Muut hallituksen jäsenet ovat Manu Jääskeläinen ja Veijo Jääskeläinen (Järvenpää), varajäsenet Anneli Hurme, Pirjo Rintala ja Asla Jääskeläinen.

Jääsken ukko siirtyi kokouksen päätöksellä nyt Pirjo Jääskeläisen kaapin päältä vuodeksi Kalevi Leppäsen katseltavaksi Espooseen.

Tilit ja toiminta kaudelta 1.9.2009 - 30.8.2010 hyväksyttiin. Verotuksen välttämiseksi purettujen varausten jälkeen tuloslaskelma osoitti 1053 euron alijäämää. Sukututkimuksen, arkistojen ja verkkosivujen kehittämiseksi sekä kokousohjelmien monipuolistamiseksi tarvitaan varoja, ja sen vuoksi jäsenmaksu päätettiin nostaa 11 eurosta 15 euroon vuodessa. Jäsenmaksun yhteyteen varataan jäsenille mahdollisuus tilata Sukuseurojen Keskusliiton julkaisu Sukuviesti. Lehden tilaajan jäsenmaksu on 35 euroa, joka sisältää 15 euron jäsenmaksun lisäksi 20 euron lehtitilausmaksun jäsenetuhintaan. Hallituksen jäsenille ei makseta kokouspalkkioita.

Vuonna 2011 keskitytään sukututkimusasioihin ja suvun kokoontuminen on ohjelmassa vain marraskuun vuosikokouksen muodossa, ellei uutta aihetta tai tarvetta ilmaannu. Menneen vuoden päätapahtuma oli sukuseminaariristeily Tallinnaan. Siihen osallistui 43 suvun jäsentä. Vuosikokouksessa oli 15 osanottajaa.